top of page

Συχνές ερωτήσεις.


1. Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία να ξεκινήσει το παιδί μου Αγγλικά;
Βάσει της πολυετούς μας εμπειρίας θεωρούμε δόκιμο τα παιδιά να αρχίζουν την πρώτη Ξένη Γλώσσα στη Β' Δημοτικού. Σε αυτήν την ηλικία το μυαλό του παιδιού είναι πιο δεκτικό σε νέα ερεθίσματα τα οποία απορροφά πάρα πολύ γρήγορα. Δοθείσης της ευκαιρίας επιθυμούμε να τονίσουμε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι παιδικές τάξεις στην μελλοντική εξέλιξη του μαθητού και την επιτυχία του στις εξετάσεις αργότερα, συνεπώς η επιλογή ενός κατάλληλου Κέντρου Ξένων Γλωσσών από την αρχή είναι σημαντική.

 


2. Ποια είναι τα οφέλη από την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας;
Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η εκμάθηση ξένης γλώσσας πέρα από τα προφανή (ικανότητα επικοινωνίας με ξένους, κατοχή πιστοποιητικού γνώσης ξένης γλώσσας) προσφέρει και άλλα πλεονεκτήματα: βελτιωμένη σχολική απόδοση, οξύνοια και υψηλότερο βαθμό κοινωνικοποίησης. Έχει αποδειχθεί, ακόμη, ότι η μελέτη ξένης γλώσσας βοηθά τους μαθητές να ασκήσουν κριτική σκέψη. Τα παιδιά που εκτίθενται σε μία ή περισσότερες γλώσσες είναι, συνήθως, πιο ευπροσάρμοστα, πιο δημιουργικά και φτάνουν υψηλότερα επίπεδα γνωσιακής ανάπτυξης σε μικρότερη ηλικία σε σύγκριση με τους συνομήλικούς τους που γνωρίζουν μόνο τη μητρική τους γλώσσα.

Επιπλέον, τα οφέλη είναι πολλαπλά και σημαντικά στην πολυπολιτισμική κοινωνία που ζούμε. Μια ξένη γλώσσα ανοίγει τις πόρτες σε ένα νέο πολιτισμό. Τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζουν νέες, πιο σύνθετες ιδέες καθώς εκτίθενται σε πολιτισμικά ερεθίσματα τα οποία δεν τους ήταν γνώριμα έως τότε. Η γνώση μιας ξένης γλώσσας προσφέρει στο παιδί σας προβάδισμα και στον ανταγωνιστικό εργασιακό χώρο. Οι ξένες γλώσσες αυξάνουν τις ευκαιρίες για δουλειά σε τομείς όπως ο τουρισμός, το μάρκετινγκ, οι τηλεπικοινωνίες, η διοίκηση επιχειρήσεων, η έρευνα, η εκπαίδευση αλλά και το δημόσιο.

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψιν, λοιπόν, το κέντρο ξένων γλωσσών (ΚΞΓ) το οποίο επιλέγουμε θα πρέπει να προσφέρει ένα πρόγραμμα σπουδών το οποίο δε θα έχει μόνο σκοπό την απόκτηση ενός πιστοποιητικού, αλλά και τη γενικότερη διαπαιδαγώγηση του παιδιού. Επιλέγοντας ένα ΚΞΓ πρέπει να είστε σίγουροι ότι το παιδί σας δεν θα αποφοιτήσει απλώς κρατώντας ένα πτυχίο, αλλά κυρίως ότι θα λάβει μια σφαιρική και παιδαγωγική επιμόρφωση στη γλώσσα και τον πολιτισμό της ξένης
γλώσσας.

Θα χαρούμε να απαντήσουμε στις δικές σας ερωτήσεις είτε μέσω email ή εναλλακτικά καλέστε μας στο 2410626920 για μία συνάντηση  όπου θα μας γνωρίσετε προσωπικά, θα δείτε τους χώρους του φροντιστηρίου μας από κοντά και θα μπορέσετε να έχετε μια πληρέστερη ενημέρωση. 

3. Πόσα χρόνια απαιτούνται για την απόκτηση πτυχίου επιπέδου Β2;
Για παιδιά: Ανάλογα την ατομική προσπάθεια και την ηλικία έναρξης εκμάθησης της ξένης γλώσσας, ένα παιδί μπορεί να αποκτήσει αναγνωρισμένο πτυχίο επιπέδου Β2 (Lower) σε 7 χρόνια σπουδών. Προγράμματα σπουδών που υπόσχονται εξαιρετικά σύντομο χρόνο απόκτησης πτυχίου έχουν αποδειχτεί καταστροφικά για την εξέλιξη του μαθητού καθώς υποβάλουν το παιδί σε εξοντωτικό πρόγραμμα, με αυξημένο φόρτο εργασίας. Τελικώς η απόδοση του παιδιού πέφτει και μην μπορώντας να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και να λάβει από αυτές συναίσθημα επιβράβευσης, παρουσιάζει αποστροφή γενικότερα για τη μάθηση.

Για ενήλικες: Εφόσον ο υπάρχει καλό επίπεδο γνώσεων από τα μαθητικά χρόνια ή προηγούμενες σπουδές είναι εφικτό να έχουμε θετικό αποτέλεσμα από 6 μήνες εως 1 χρόνο. Εφόσον πρόκειται για άτομο με μέτρια γνώση της γλώσσας τότε απαιτείται παραπάνω προσπάθεια.

4. Ποιό πτυχίο να δώσω;
Εφόσον πρόκειται για αναγνωρισμένο πτυχίο επιπέδου τότε πρέπει να τονισθεί πως όλα τα πτυχία είναι παρόμοιας δυσκολίας. Αυτό που αλλάζει είναι η μορφή της εξέτασης ανάλογα την εκπαιδευτική φιλοσοφία του κάθε εξεταστικού φορέα. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε το μαθητή να κάνει κτήμα του την γλώσσα και τότε μπορεί να επιτύχει σε οποιαδήποτε εξέταση. Για την απόκτηση πιστοποιητικού γλωσσομάθειας συμμετέχουμε σε εξετάσεις εγκεκριμένων και διεθνώς αναγνωρισμένων πανεπιστήμιων, ιδρυμάτων και φορέων όπως Cambridge, Michigan, ESB, TOEIC, TOEFL, IELTS.

Για να δείτε τη λίστα των αναγνωρισμένων από τον ΑΣΕΠ εξετάσεων κάντε κλικ εδώ.

 


5. Ποιά είναι τα αναγνωρισμένα  επίπεδα γνώσης ξένης γλώσσας;
Σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς Γλωσσών (Common European Framework of Reference for Languages) διακρίνονται τα παρακάτω επίπεδα:

Α1 - Αρχαρίων
Α2 - Βασική γνώση
Β1 - Μέτρια γνώση (10 μόρια ΑΣΕΠ)
Β2 - Καλή γνώση (30 μόρια ΑΣΕΠ)
Γ1/C1 - Πολύ καλή γνώση (50 μόρια ΑΣΕΠ)
Γ2/C2 - Άριστη γνώση (70 μόρια ΑΣΕΠ)

bottom of page